当前位置: 建筑首页 > 建筑热点

Viettel学院教育中心,河内 / VTN Architects

  • 2019-06-15 09:28
  • 专业分类:建筑设计

来源:谷德设计网

如有侵权,请联系删除

Viettel学院教育中心位于距河内30公里的Hoa Lac高科技园区(Hoa Lac Hi-Tech Park),美丽的景观、湖泊和丰富的绿地空间环绕着建筑,形成凉爽的微气候。教育中心位于校园的中心位置,可以很方便的从居住区和其他场地进入。项目旨在为学院创造一个宁静平和空间,让他们专注于自己的学习并远离熙攘喧嚣的城市生活。它将成越南最大移动网络运营商Viettel集团(Viettel Corporation)员工用于短期住宿和参与培训课程的地方。

▼教育中心外观,exterior view of the educational centre  ©Hiroyuki Oki

Viettel Academy Educational Centre is located in a Training Centre Campus at Hoa Lac Hi-Tech Park, which is 30 km away from Hanoi. It has a cooling microclimate as it is surrounded by beautiful landscape, lakes and abundant green space. The Educational Centre is very accessible from the residential zone and other facilities due to its central location within the campus. The project is aimed to create a quiet and peaceful space for the trainees to focus on their studies, away from the hustle and bustle of city life. It will provide short-term accommodation and training courses for the staff of Viettel Corporation, Vietnam’s largest mobile network operator.

▼四周环绕着美丽的景观、湖泊和丰富的绿地空间,形成这里凉爽的微气候,it has a cooling microclimate as it is surrounded by beautiful landscape, lakes and abundant green space  ©Hiroyuki Oki

教育中心由12个体块构成,容纳了教室、会议室、大厅和办公室。主要体块四至五层楼高,其余体块仅有二至三层楼的高度。

The Educational Centre consists of 12 blocks, accommodating classrooms, meeting rooms, halls, and offices. The main blocks are 4 to 5 stories whereas the rest are only 2 to 3 stories high.

▼教育中心由12个体块构成,the Educational Centre consists of 12 blocks  ©Hiroyuki Oki

由于河内的热带潮湿气候,建筑师设计了一个轻质混凝土屋顶遮盖住大部分半室外的空间,这个屋顶也作为空中走廊,有助于减少阳光直接辐射。

Due of the humid tropical climate in Hanoi, a lightweight concrete roof is designed to cover the majority of semi-outdoor spaces, which also functions as sky walk. Besides, the roof helps to reduce direct radiation from sunlight.

▼轻质混凝土屋顶遮盖住大部分半室外的空间,a lightweight concrete roof is designed to cover the majority of semi-outdoor spaces  ©Hiroyuki Oki

▼屋顶既是空中走廊又能够减少阳光直接辐射, the roof functions as sky walk, helping to reduce direct radiation from sunlight  ©Hiroyuki Oki

建筑体块被一个溢水池环绕着,不仅可以反射建筑和周围景观美丽的倒影,也有助于调节微气候。

These blocks are surrounded by an overflow pool, which not only creates beautiful reflections of the buildings and surrounding landscape but also helps in regulating its microclimate.

▼体块周边被一个溢水池环绕着,these blocks are surrounded by an overflow pool  ©Hiroyuki Oki

▼水面映射着建筑的倒影,the water surface creates beautiful reflections of the buildings  © VTN Architects

▼建筑、水面、景观交相呼应,architecture, water and landscape echo each other  ©Hiroyuki Oki(1,2)©VTN Architects(3)

体块由多种交通通道连接,如走廊、坡道和楼梯,形成了许多有趣的观景点和不同的安静学习空间。位于一层的花园在体块之间交替布置,为学员塑造一种友好的氛围,让他们亲近自然。不同楼层的屋顶花园形成了一系列空中花园,为学生休息时的交流互动提供了一个放松的好去处。

▼位于一层的花园在体块之间交替布置,不同楼层的屋顶花园形成了一系列空中花园,the first floor garden system is arranged alternately among the blocks,; roof gardens on different floors form a series of hanging gardens  ©Hiroyuki Oki

▼屋顶花园为学生休息时的交流互动提供了一个放松的好去处,roof gardens provides students a relaxing space for interaction during breaks  ©Hiroyuki Oki

The blocks are connected by multi-level circulation paths, such as corridors, ramps, and staircases. This offers many interesting views as well as various quiet areas for studying. The first floor garden system is arranged alternately among the blocks, creating a friendly atmosphere for trainees and bringing them closer to nature. Roof gardens on different floors form a series of hanging gardens that provides students a relaxing space for interaction during breaks.

▼体块由多种交通通道连接,the blocks are connected by multi-level circulation paths  ©Hiroyuki Oki

▼一层连廊,corridor on the first floor  ©Hiroyuki Oki

▼空中走廊,sky walk  ©Hiroyuki Oki

建筑表面使用当地砖材,为整个项目打造了一种令人印象深刻的红砖立面。整体统一的立面散发出强烈的乡野气息。300-400毫米厚的立面由中间留有空隙的两层砖墙构成,有利于隔绝日晒并减少能源消耗。砖墙立面成为体块周边活动的背景,为参加培训课程的学院创造鲜活生动的回忆。红砖立面与绿色空间的结合,带来自然和谐的氛围。

Local bricks are used as the building finishes, creating an impressive red-brick facade for the whole project. The monolithic facade exudes a strong and rustic presence. The 300-400mm-thick facade is made of 2 layers of brick-wall with void in-between for insolation to reduce energy use. The brick facades become the backdrop of activities that are taking place around the blocks, creating a vivid memory for the participants during the training course. The combination of red bricks facade with green space will bring a harmonious atmosphere with nature.

▼建筑表面使用当地砖材,local bricks are used as the building finishes  ©Hiroyuki Oki

▼300-400毫米厚的立面由中间留有空隙的两层砖墙构成,有利于隔绝日晒并减少能源消耗,the 300-400mm-thick facade is made of 2 layers of brick-wall with void in-between for insolation to reduce energy use  ©Hiroyuki Oki

▼条形混凝土块屋顶与红砖墙面细节,detail of the strip concrete ceiling and red brick wall  ©VTN Architects

▼夜景,night view  ©Hiroyuki Oki

▼总平面图,master plan

▼一层平面图,first floor plan

▼二层平面图,second floor plan

▼三层平面图,third floor plan

▼四层平面图,fourth floor plan

▼剖面图,section

Viettel Academy Educational Centre 
Architect Firm: VTN Architects (Vo Trong Nghia Architects)
Principal Architect: Vo Trong Nghia
Design Team: Ngo Thuy Duong, Do Minh Thai, Do Huu Tam
Client: Viettel Corporation
Contractor: Delta Corp
Status: Finish
Program: Education Facility
Location: Thach That, Ha Noi, Viet Nam
Site Area: 9,026 m2
GFA: 2,651 m2
Courtesy of image: VTN Architects (Vo Trong Nghia Architects), Hiroyuki Oki

分享至: